T.C. Mİllî Eğİtİm BakanlIğI
İSTANBUL / KADIKÖY - Kadıköy Halk Eğitimi Merkezi

5.EĞİTİM VE ÖĞRETİMDE YENİLİKÇİLİK ÖDÜLLERİ BAKANLIK ÖDÜLÜ

Eğitim ve öğretim alanında özgün ve modern uygulamaların ödüllendirilerek teşvik edilmesi ve paylaşımının sağlanması amacıyla yürütülen "Eğitim ve Öğretimde Yenilikçilik Ödülleri" ne 2016-2017 eğitim ve öğretim yılında 3357 başvuru yapılmıştır. İlk olarak, değerlendiriciler tarafından elektronik ortamda proje raporları değerlendirilmiş, bunun sonucunda 189 çalışma saha ziyaretine kalma başarısı göstermiştir. Gerçekleştirilen saha ziyaretlerinin ardından 106 çalışma Bölgesel Ödül almaya layık görülmüştür.

 

Bölgesel Ödül alan çalışmalar arasından 15 çalışma Bakanlık Ödülü ve 5 çalışma Bakanlık Teşvik Ödülü almaya layık görülmüştür.

             

Eğitim ve Öğretimde Yenilikçilik Ödülleri Bakanlık Ödülüne Layık Görülen projeler Başkent Öğretmenevi'nde yapılan törenle sahiplerini buldu. İdareci ve Öğretmenler ödüllerini Bakan Yardımcısı Orhan ERDEM'den aldılar.

 

Eğitim ve Öğretime Erişim ve Yönlendirme Kategorisinde İstanbul'da ödüle layık görülen tek proje olan "Bahçe Akademisi Hayat Boyu Eğitim Projesi"  Bakanlık ödülüne layık görüldü. Proje koordinatörlüğünü Bakırköy Adalet Anaokulu Müdürü Arzu ARSLAN'ın yürüttüğü proje de Kadıköy Halk Eğitimi Merkezi ortak olarak yer aldı. Kurumun El Sanatları öğretmeni  Zekiye ENSARİ ve kursiyerleri tarafından desteklenen proje ile Bakırköy Kadın Ceza İnfaz Kurumu'nda anneleri ile yaşayan çocuklara yeni bir dünyanın kapıları açılıyor. Anneleri ile ceza evinde yaşayan çocuklarla huzurevinde yaşayan yaşlılarımız ve belirli bir yaşın üzerindeki kursiyerler  bir araya getirilerek birlikte yaşayacakları bir bahçe oluşturdular. Bahçe'de bitkiler yetiştirerek, oyun, dinlenme ve yemek köşeleri oluşturdular. Konuşmaya oldukça fazla ihtiyaç duyan ve huzurevinde kalan yaşlılar ile çocuklar birlikte sohbetler gerçekleştirdiler, geleneksel oyunlar oynadılar, masal okuma etkinlikleri düzenlediler. Daha önceki farklı çalışmalarda kursiyerler tarafından öğrenciler sinemaya ve farklı gezilere götürüldü. Oyuncak,  kırtasiye ve giysi ihtiyaçları karşılandı.

Daha önce Marmara Bölgesi'nde  de alanında dereceye giren projenin İstanbul Sosyal Bilimler Lisesi'nde gerçekleştirilen Bölge Törenine Kadıköy İlçe Milli Eğitim Müdürü Sadık ASLAN'da katıldı.

 

Kurum Müdürümüz Hülya NARSAP: Böylesine dezavantajlı iki farklı grubu bir araya getirdikleri projenin hem yaşlı ve yetişkinler hem de dış dünyayı yeterince tanımayan ceza evinde kalan çocuklar tarafından oldukça verimli sonuçlar ortaya çıkardığını, yalnızlıklarını gidermelerine ve yeni sosyal ortamlar oluşturmalarına yardımcı olduğuna değindi. Çalışmalarının oldukça teşvik edici bir ödülle sonuçlanmasının yeni sosyal sorumluluk projeleri oluşturmaları için güçlü bir motivasyon unsuru olduğunu dile getirdi.

 

21-12-201721-12-201721-12-201721-12-201721-12-201721-12-201721-12-2017

 

Paylaş Facebook  Paylaş twitter  Paylaş google  Paylaş linkedin
Yayın: 21.12.2017 - Güncelleme: 15.01.2020 13:25 - Görüntülenme: 920
  Beğen | 2  kişi beğendi