T.C. Mİllî Eğİtİm BakanlIğI
İSTANBUL / KADIKÖY - Kadıköy Halk Eğitimi Merkezi

‘GİRİŞİMCİLİKTE ÖNCE KADIN´ PROJESİ ÖDÜLLERİ SAHİPLERİNİ BULDU

Seramik alanı kursiyerlerimizden Rabia ÖZDEMİR "Girişimcilikte Önce Kadın" projesi kapsamında düzenlenen yarışmada Vodafon Vakfı tarafından jüri özel ödülüne layık görüldü.

Milli Eğitim Bakanlığı, Türkiye Vodafone Vakfı ve Türkiye Bilişim Vakfı işbirliğiyle hayata geçirilen 'Girişimcilikte Önce Kadın' projesi ile en başarılı kadın Eskişehir'den Sebahat Oral oldu.

Milli Eğitim Bakanlığı Hayat Boyu Öğrenme Genel Müdürlüğü, Türkiye Vodafone Vakfı ve Türkiye Bilişim Vakfı işbirliğiyle hayata geçirilen Girişimcilikte Önce Kadın Projesi ile başarılı olan kadınlar ödüllendirildi. İlk yılında 10 ilde 10 bin kadına ulaşan projenin en başarılı kadınları ödüllendirildi. Proje çerçevesinde eğitimlerini başarıyla tamamlayan ve kendileri için özel olarak oluşturulan dijital mağaza üzerinden ürünlerini satışa sunarak en yüksek ticari performansı sergileyen kadınları ödüllendirmek üzere, Milli Eğitim Bakanlığı Müsteşar Yardımcısı Doç. Dr. Mustafa Hilmi Çolakoğlu,, Türkiye Vodafone Vakfı Yönetim Kurulu Başkanı Hasan Süel ve Türkiye Bilişim Vakfı Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Bülent Gönç'ün katılımlarıyla Girişimcilikte Önce Kadın Yarışması ödül töreni düzenlendi. Yarışmada, Eskişehir'den Sebahat Oral birinci, Samsun'dan Asuman Kanca ikinci, İstanbul'dan Nazik Kocaoğlu üçüncü olurken, İstanbul,  Kadıköy Halk Eğitimi Merkezi'nden  Rabia Özdemir, Samsun'dan Neslihan Kayhan Jüri Özel Ödülü'ne layık görüldü.

Girişimcilikte Önce Kadın Yarışması değerlendirmesine, İstanbul, Ankara, İzmir, Antalya, Eskişehir, Samsun, Bursa, Diyarbakır, Elazığ ve Giresun'da Girişimcilikte Önce Kadın Projesi kapsamında belirlenen halk eğitimi merkezlerinde Nisan - Aralık 2015 tarihleri arasında eğitim alan kadın kursiyerler katıldı. Eğitim alan tüm kadınların kendi üretimleri olan el yapımı ürünlerle katıldığı ve projenin internet sitesi aracılığıyla satış yaptığı yarışmaya başvurular, proje ortaklarının temsilcilerinden oluşan jüri tarafından değerlendirildi. Başvurularda, katılımcıların proje öncesindeki durumları, projeyle yaşanan değişim ve proje sonrasına yönelik beklentileri dikkate alınırken, projenin internet sitesine girilen ürün adedi, satış adedi ve toplam satış tutarı da değerlendirmede kriter olarak kullanıldı. Yarışmayı kazanan 5 kadın girişimciye para ödülü verildi. Buna göre, birinciye 10 bin TL, ikinciye 7 bin 500 TL, üçüncüye 5 bin TL, Jüri Özel Ödülü alan 2 kişiye de 2'şer bin TL sunuldu. En başarılı 6 danışman öğretmene de tablet bilgisayar hediye edildi. Projeye destek veren Halk Eğitim Merkezi Müdürleri ´de plaketle ödüllendirildi.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Genel Müdürümüz Ali Rıza Altunel ve il Milli Eğitim Şube Müdürümüz Veysi Çivilibal ile ödül töreninde

Paylaş Facebook  Paylaş twitter  Paylaş google  Paylaş linkedin
Yayın: 27.01.2016 - Güncelleme: 16.01.2020 15:38 - Görüntülenme: 3597
  Beğen | 0  kişi beğendi