T.C. Mİllî Eğİtİm BakanlIğI
İSTANBUL / KADIKÖY - Kadıköy Halk Eğitimi Merkezi

II. OKUMA YAZMA SEFERBERLİĞİ STRATEJİ TOPLANTISI GERÇEKLEŞTİRİLDİ

Belediye Başkan Yardımcısı Rahmi YÜCE, İlçe Milli Eğitim Müdürü Sadık Aslan, Nüfus Müdürü Nebahat ÖZDEMİR, Gençlik Spor Müdürü Tarkan MERCÜL, Kadıköy Türk Kızılayı Şube Müdürü Numan HOCAOĞLU, çok sayıda daire amiri ve muhtarların katılımıyla gerçekleştirilen toplantıda I. ve II. Okuma Yazma Seferberliği kapsamında Halk Eğitimi Merkezleri tarafından yapılan ve yapılacak çalışmalar ele alındı.

Toplantıda okuma yazma kurslarını bitiren kursiyerlerimiz Arif DEMİR, Fatma OVA, Adile TURAN söz alarak okuma yazma kurslarından sonra hayatlarında nelerin değiştiğine vurgu yaptılar. 

 

Cumhurbaşkanımız sn Recep Tayyip Erdoğan ve eşleri hanımefendi sn. Emine Erdoğan'ın himayelerinde başlatılan okuryazarlık seferberliği kapsamında ve İstanbul İli çalışma planı bağlamında düzenlenen "Strateji Geliştirme" toplantısı kapsamında ele alınan konular:

Seferberlik kapsamında 1. Bölüm tamamlanmış olup, 2. Bölüme başlanmıştır.

1. Bölümde; Mahalleler ilçemizde faaliyet gösteren 4 Halk Eğitimi Merkezi ile eşleştirilerek, Çalışma komisyonları oluşturulmuş, toplantılar yapılmıştır. Pankartlar afişler asılarak, muhtarlar, okullar, müftülükler aracılığı ile alan taramaları yapılmıştır, tespit edilen okumaz-yazmazlar Halk eğitimlere bildirilerek kurslara alınmıştır.

Seferberliğin;

2. Bölümünde; ise Okuma-yazma kurs faaliyetlerinin tanıtımında kullanılmak üzere İl Milli Eğitim Müdürlüğümüz tarafından özel kurum ve kuruluşların ilan panolarına, vapur iskelesi, tramvay, metro, İETT otobüslerine asılması kararlaştırılmış, bunun yanı sıra ilçelerde de ilgili faaliyetlerin yürütülmesi doğrultusunda çalışma planı gönderilmiştir.

GÜNDEM

Kadıköy İlçe Milli Eğitim Müdürü Sn. Sadık ASLAN'ın konuşmaları

Seferberlik Kapsamında yürütülen çalışmalar hakkında bilgi verilmesi

Seferberlik çalışmalarını anlatan sunum

Seferberlik kapsamında okuma-yazma kurslarını bitiren kursiyerlerin konuşmaları

Seferberlik Kapsamında yapılması gereken çalışmaların planlanması

 

 

 

25-12-201825-12-201825-12-201825-12-201825-12-2018

 

 

Paylaş Facebook  Paylaş twitter  Paylaş google  Paylaş linkedin
Yayın: 25.12.2018 - Güncelleme: 15.01.2020 10:24 - Görüntülenme: 731
  Beğen | 0  kişi beğendi