T.C. Mİllî Eğİtİm BakanlIğI
İSTANBUL / KADIKÖY - Kadıköy Halk Eğitimi Merkezi

Kadıköy 15 Temmuz sergisi Tepe Natilus AVM’de açıldı.

15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü, Kadıköy Halk Eğitimi Merkezleri Ortak Sergisi Natilus AVM’de sayın kaymakamımız Muhittin Pamuk, Kadıköy İlçe Milli Eğitim Müdürümüz Sadık Aslan, Ak Parti İlçe Başkanı Kaya, Kadıköy İdare Amirleri ve Okul Müdürlerinin katılımıyla gerçekleşti.

Kadıköy Halk Eğitimi Merkezi, Bostancı Halk Eğitimi Merkezi, Feneryolu Halk Eğitimi Merkezi, Erenköy Zihni Paşa Halk Eğitimi öğretmen ve kursiyerlerinin “15 Temmuz” temalı resim, fotoğraf, giyim, el sanatları eserleri büyük beğeni aldı. 

15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü nedeniyle düzenlenen, Kadıköy Halk Eğitimi Merkezleri Karma Sergisinin açılışı Kadıköy Kaymakamı Muhittin Pamuk, Ak Parti İlçe Başkanı Fatih Kaya, Kadıköy İlçe Milli Eğitim Müdürü Sadık Aslan, Kadıköy Daire Amirleri, çok sayıda okul ve kurum müdürleri, Halk Eğitimi Merkezleri Müdürleri, öğretmen ve kursiyerlerinin katılımıyla daha geniş kitlelere ulaşılması amacıyla Tepe Natilus AVM de gerçekleştirildi.

Kadıköy Halk Eğitimi Merkezi, Bostancı Halk Eğitimi Merkezi, Feneryolu Halk Eğitimi Merkezi, Erenköy Zihni Paşa Halk Eğitimi öğretmen ve kursiyerlerinin “15 Temmuz” temalı resim, fotoğraf, giyim, el sanatları alanlarında ürettiği 50 den fazla el emeği göz nuru ürün yer aldı.

Karma Sergide ayrıca “2023 yılı Türkiye Yüzyılının Kahramanları” temasına uygun olarak Demokrasi Zaferinin 1. Yıl Dönümünde Kadıköy Halk Eğitimi Merkezi’nin öncülüğünde Türkiye çapında Halk Eğitimi Merkezlerinin katılımıyla hayata geçirilen “ 81 İl’de Kırk Yama Çalışmasıyla 15 Temmuz” proje çalışması da yer aldı. Kaymakam Muhittin Pamuk, sergiye emek veren Halk Eğitimi Merkezi müdürlerini, öğretmenlerini ve kursiyerlerini tebrik etti tüm katılımcılara teşekkür etti. 

Sergide çok ilgi gören proje halısı için Kadıköy Halk Eğitimi Merkezi Müdürü Hülya Narsap ise duygularını şöyle ifade etti; “81 ilde 40 yama çalışması ile 15 Temmuz proje halısını gerçekleştirdiğimiz süreçte henüz acılarımız çok tazeydi ve Genel Müdürlüğümüzün de izni ile tüm Türkiye’de bu çalışmayı başlattık. Tüm illerden projenin anlamına ve önemine, Yaşattığı duyguları ilişkin çok güzel geri dönüşler mektuplar aldık. Türkiye çapında çok güzel bir katılım oldu. Çalışmaları yaparken fotoğraflarını bile gönderenler oldu. Çok duygu dolu anlar yaşadık bu çalışmayla.  “Biz hepimiz biriz biz Türkiye’yiz, Türkiye için varız” mesajını vermiş olduk.”

Hülya Narsap; 15 Temmuz’un acılarının henüz çok yeni olduğu dönemde yapılan çalışmayla ilgili de şunları söyledi; “81 ilde kırk yama çalışması ile 15 Temmuz Duvar Halısı’nın ülke çapında oluşturulmaya başladığı süreçte diğer illerde ki meslektaşlarımızla da duygu dolu diyaloglar yaşamıştık. Herkes bizimle aynı duyguları yaşıyor, aynı heyecanı paylaşıyordu. Bu duygu da birlik vardı, millet olma bilinci vardı, değerlerine ve ülkesine sonuna kadar sahip çıkma bilinci vardı. Demokrasi Zaferi ile ilgili olarak kalplerinden geçenleri ve bölgelerine ait özellikleri kumaşlara yansıttılar ve insanın tüylerini diken diken eden, bugün bile büyük bir ilgiyle izlenen bu güzel tablo ortaya çıktı. 

 Ülkemizin dört bir yanından sanatı ve maneviyatı aynı karede birleştirerek herkesi büyüleyen  emekleri ve yürekleri için projeye katkı sunan tüm halk eğitimi merkezlerimize ve olgunlaşma enstitülerimize, onların değerli öğretmen ve kursiyerlerine bir kez daha bu sergi vesilesiyle gönülden teşekkürlerimi sunuyorum,

 103 yıl önce Ülkemizin varoluş mücadelesinin en önemli mihenk taşlarından birisi olan ve ülkemizi bağımsızlığa taşıyan Çanakkale Zaferini  ve demokrasimize, özgürlüğümüze karşı  yürütülen hain 15 Temmuz darbe girişimine karşı kazanılan zaferin unutulmaması kalplerden ve zihinlerden silinmemesi için hazırlanan bu eserlerin ilk günkü heyecanla izleniyor olması bizleri ayrıca mutlu ediyor.

Halk Eğitimler olarak milli ve manevi değerlerimizi yaşatmak ve değerlerimizi gelecek nesillere aktarmak için varız, hayat boyu eğitim ve gelişme için varız.”

25-07-202325-07-202325-07-202325-07-202325-07-202325-07-202325-07-202325-07-202325-07-202325-07-202325-07-2023

Paylaş Facebook  Paylaş twitter  Paylaş google  Paylaş linkedin
Yayın: 25.07.2023 - Güncelleme: 25.07.2023 11:04 - Görüntülenme: 302
  Beğen | 2  kişi beğendi