T.C. Mİllî Eğİtİm BakanlIğI
İSTANBUL / KADIKÖY - Kadıköy Halk Eğitimi Merkezi

KADIKÖY HALK EĞİTİM MERKEZİ´NDE " GİRİŞİMCİLİKTE ÖNCE KADIN PROJESİ"

PROJE KAPSAMINDA 100 KURSİYERİMİZ EĞİTİM ALACAK VE ÜRETTİKLERİ ÜRÜNLERİNİ İNTERNET PORTALI ÜZERİNDEN SATIŞA SUNABİLECEK.

 

Milli Eğitim Bakanlığı, Hayat Boyu Öğrenme Genel Müdürlüğü, Vodafone ve Türkiye Bilişim Vakfı arasında imzalanan protokolle 10.000 kadın, girişimcilik eğitimi alacak ve kendi ürünlerini pazarlayacak.

Proje kapsamında 10 ilde 100 danışman yoluyla 10.000 kadının, halk eğitim merkezlerinde bilgi iletişim teknolojileri ve girişimcilik üzerine eğitim almaları sağlanacak. Eğitim alan kadınlar, kendileri için özel olarak oluşturulan oncekadin.gov.tr adresindeki dijital mağaza üzerinden ürünlerini satışa sunarak, el emeklerini kazanca dönüştürebilecek.

Projenin basın toplantısı 03 Nisan 2015 Cuma günü  MEB Müsteşar yardımcısı Muhterem KURT ve Hayat Boyu Öğrenme Genel Müdürü, Vodafon, Türkiye Bilişim Vakfı üst düzey yetkililerinin katılımıyla Hilton-Kozyatağı Otel'de gerçekleştirildi, proje protokolü imzalandı.

Kadıköy Halk Eğitim Merkezi,  İstanbul'da proje kapsamında yer alan 4 halk eğitim merkezi'nden biridir. Proje tanıtım filmi Kadıköy Halk Eğitim Merkezi'nde çekildi. Kurumumuz otelde Seramik-Cam satış stantlarıyla da yer aldı. Eğitim alacak kursiyer sayısı 200 olarak belirlenmiştir. 

Kadın girişimciliğini arttırmak, bilgi iletişim teknolojilerinin daha etkin kullanımını sağlamak adına yürütülen proje ile kursiyerlerimiz artık aile bütçesine de katkı sağlayabilecek. 

Ürettikleri ürünlerin fotoğrafını çekerek siteye yükleyecek ve belirlediği fiyata satışa sunacak.  Proje kapsamında kursiyerlerimize, girişimcilik, pazarlama, ürün paketleme, ambalajlama ve kargo süreci hakkında eğitim verilecek.  Kursiyerlere "Girişimcilik" eğitimi belgesi verilecek.  Proje kapsamında bir de Türkiye çapında en çok satışı yapan kursiyerler arasında bir de yarışma düzenleniyor.  

 

Girişimcilikte Önce Kadın Proje Sunumu

 

 

 

Paylaş Facebook  Paylaş twitter  Paylaş google  Paylaş linkedin
Yayın: 05.04.2015 - Güncelleme: 17.01.2020 09:09 - Görüntülenme: 5512
  Beğen | 2  kişi beğendi