T.C. Mİllî Eğİtİm BakanlIğI
İSTANBUL / KADIKÖY - Kadıköy Halk Eğitimi Merkezi

KADIKÖY HALK EĞİTİMİ MERKEZİ´NDE KANUNİ BESTEKAR CÜNEYT KOSAL İÇİN

AŞKIN SIRRINA ERENLER

Kadıköy Halk Eğitimi Merkezi ve Maltepe İbrahim Kaya Musiki Derneği işbirliği ile gerçekleştirilen "Aşkın Sırrına Erenler" kanuni bestekar Cüneyt KOSAL tasavvuf ve sanat musikisi konseri 11 Nisan '016 da Kadıköy Halk Eğitimi Merkezi'nde gerçekleştirildi.

Cüneyt KOSAL ' a ait yedi ilahi ve beş sanat müziği eserinin seslendirildiği program, bestekarla söyleşili olarak gerçekleştirildi. Bestekarın her parçaya ait anılarını ve hayat hikayesini izleyenler bizzat kendisinden dinleme olanağını buldu.

Programın sürpriz konuğu TRT Ankara Türk Halk Müziği Sanatçısı Gülen BATU, bestekarın Türk müziğine yaptığı katkılardan söz ederek, bir parçasını seslendirdi. TRT nin müzik kanalında da yayınlanan program hem bestekar hemde izleyenler için duygu dolu anlar yaşattı.

Kurum müdürü Hülya NARSAP; pek çok sanatçıların yetişmesine vesile olmuş 74 yıllık mazisi olan bir Halk Eğitim Merkezi olarak, Türk musikisine 64ü  ilahi olmak üzere toplamda 86 eseri kazandırmış, Türk Musikisine önemli katkılar sunmuş, ülkemizi ve Türk müziğini dünya da tanıtmış olan değerli bir bestekarı ağırlamaktan dolayı mutluluk duyduklarını değerlerimizi yaşatmak ve gelecek nesillere aktarmanın eğitim faaliyetlerinin yanı sıra önemli bir görevleri olduğunu ifade etti.

Cüneyt Kosal'ın içerisinde yer diğer faaliyetler ise;

 — 1969 senesinde Milli Eğitim Bakanlığınca kurulan Türk Musikisi Komisyon üyeliği ve bu komisyonca hazırlanan klasik eser notalarının yayınlanması.

 — Bu komisyonun Kültür Bakanlığı bünyesinde yeniden kurulması ile tekrardan görevlendirildi. — İstanbul Radyosu'nda Emin Ongan başkanlığında kurulan Repertuar Kurulu üyeliği

 — Kısa bir süre İstanbul Devlet Konservatuarı Repertuar Kurulu üyeliği.

 — Hollanda KRO Radyosu'nun bir kış boyu sürecek haftalık izahlı Türk Müziği programları için Hollanda'da yapılan arşiv ve bu vesile ile verilen konserler.

 — 1982 – 1998 yılları arasında Karagümrük'teki Türk Tasavvuf Musikisi ve Folklorunu Araştırma ve Yaşatma Vakfında kanun sanatçısı, araştırmacı olarak çalışıp, ses kaydı olan yüzlerce eseri onarıp, notalarını yazarak tasavvuf müziğine kazandırmıştır.

 — Bütün bu çalışmalar vesilesi ile Avustralya hariç diğer dört kıtada sayısız konser ve etkinliklerde bulunmuştur.

 

 — Halen TRT bünyesinde kurulmuş bulunan Araştırma ve Tasavvuf Müziği kurullarında görev yapmaktadır

 

Paylaş Facebook  Paylaş twitter  Paylaş google  Paylaş linkedin
Yayın: 27.04.2016 - Güncelleme: 16.01.2020 15:23 - Görüntülenme: 1291
  Beğen | 0  kişi beğendi