T.C. Mİllî Eğİtİm BakanlIğI
İSTANBUL / KADIKÖY - Kadıköy Halk Eğitimi Merkezi

"EĞİTİM KARŞILIĞI NAKİT DESTEK PROJESİ" KAPSAMINDA, SURİYELİ MÜLTECİLERE YÖNELİK MESLEK EĞİTİMLERİ BAŞLADI

 

 

 

YUVA DERNEĞİ-GIZ

 

KADIKÖY HALK EĞİTİMİ MERKEZİ EĞİTİM İŞBİRLİĞİ

 

Kadıköy / İstanbul /Türkiye- Almanya

 

2011 yılı Nisan ayında Suriye İç Savaşı'nın başlamasıyla yaklaşık 7,65 milyon Suriyeli evini terk etmek zorunda kalmış, 4 milyonu aşkın Suriyeli de kurtuluşu komşu ülkelere sığınmakta bulmuştur. Türkiye, uygulandığı " Açık Kapı Politikası" çerçevesinde giriş yapan hiçbir Suriyeliyi geri göndermemiş, onlara "Geçici Koruma Statüsü" vermiştir. Türkiye'de son verilere göre 1,7 milyondan fazla Suriyeli bulunmaktadır.

 

Bu kapsamda Yuva Derneği yaptığı proje başvurusu sonucu , Alman Uluslararası İşbirliği Kurumu GIZ (The Deutsche Geselleshaft für  Internationale Zusammenarbeit) den sağladığı fonla Suriyeli Mültecilere ve Türk vatandaşlara Kadıköy Halk Eğitimi Merkezi işbirliği ile Dil Eğitimi, Çanta Dikimi ve Kalorifer Ateşlemeciliği kursları düzenlemektedir.

 

Ortak çalışmalar, özellikte Suriyelileri ve Türkleri kaynaştırmak, çocuk, genç ve yetişkinler için yaş ve gelişimsel özellikleri dikkate alınarak mesleki ve beceri edindirici kurs programları düzenlemek, bilgilendirme ve farkındalığı geliştirici seminerler, atölye çalışmaları, dil kursları düzenlenerek dezavantajlı grupların katılımını artırıcı ortamlara ulaşmasını sağlamak amaçlı güçlendirme ve direnç artıcı faaliyetlerden oluşmaktadır. Sürdürülen faaliyetlerin bir basamağını da yukarıda da bahsedildiği üzere, meslek ve beceri edindirici kurs programları oluşturmaktadır. Mesleki eğitim programları iş piyasasına katılımının ve istihdamın desteklenmesi kapsamında, planlanması, eğitim personel ve eğitimsel giderlerinin karşılanmasını da içermektedir.

 

Eğitimler sonrasında Suriyeli-Türk toplamda 70 katılımcı sertifika almaya hak kazanacaktır.  Projenin en önemli özelliklerinden birisi de Suriyeli ve Türk Vatandaşların ortak alacağı kurslar ve düzenlenecek faaliyetlerle kaynaştırılmasıdır.

 

28-07-201828-07-201828-07-201828-07-2018

 

Paylaş Facebook  Paylaş twitter  Paylaş google  Paylaş linkedin
Yayın: 28.07.2018 - Güncelleme: 15.01.2020 10:59 - Görüntülenme: 1660
  Beğen | 0  kişi beğendi