T.C. Mİllî Eğİtİm BakanlIğI
İSTANBUL / KADIKÖY - Kadıköy Halk Eğitimi Merkezi

"HAYAT BOYU ENGELLİ DOSTU" ERASMUS + KA 1 PROJESİ AB FONUNDAN HİBE DESTEK ALMAYA HAK KAZANDI

KADIKÖY HALK EĞİTİM MERKEZİ´NİN "HAYAT BOYU ENGELLİ DOSTU" İSİMLİ 2017-1-TR01-KA104-044994 NUMARALI AB PROJESİ İSTANBUL´DA YETİŞKİN EĞİTİMİ (KA 1) ALANINDA HİBE DESTEK ALMAYA HAK KAZANAN TEK PROJEDİR. 

16-11-2017














HAYAT BOYU ENGELLİ DOSTU

Engelli İstihdamı için Fon

(Kadıköy Halk Eğitim Merkezi engelli bireylerin istihdamına yönelik projesiyle AB fonu alıyor)

Kadıköy Halk Eğitim Merkezi, engelli bireylerin istihdamı konusunda hazırladığı projeyle AB fonu alıyor. Kadıköy Halk Eğitim Merkezi ve Akşam Sanat Okulu Müdürlüğü olarak. Bireylerin Öğrenme Hareketliliği  2017  Yetişkin Eğitimi Avrupa Birliği projesi Kapsamında hazırladıkları  ve ''Hayat Boyu Engelli Dostu'' adını verdikleri proje bir yıllık bir sürede hazırlandı. Projemiz desteklenmeye değer  bulundu. Amacımız engelli yetişkinleri evlerinde dört duvar arasında kalmaktan kurtarmak ve onları topluma kazandırmak. Engelli bireylere örgün eğitimi bitirdikten sonra da eğitim olanağı sunmak. Son  yıllarda genel müdürlüğümüz engelli yetişkinleri  topluma kazandırmak adına yeni eğitim programları  hazırladı,  Kadıköy Halk Eğitim Merkezi bu programları ilk uygulayan kurumlardan biridir.

Kadıköy Halk Eğitim Merkezi  ve Akşam Sanat Okulu MüdürlüğüÖzel  Eğitim Öğretmeni Sevgi Civaş ve Drama öğretmeni Sedat BULUÇ koordinatörlüğünde  hayata geçirilen projenin ortaklarının Afyonkarahisar Halk Eğitim Merkezi ve Ankara Sürekli Eğitim Araştırma ve Danışma Derneği olduğunu belirten kurum müdürü Hülya  Narsap,  iki yıldır engelli bireylere sürekli kurslar açtıklarını, bunlar arasında Kadıköy Belediyesi ile ortak açtıkları kursların da bulunduğunu ve projenin ön uygulamasını da bu kurslarla bir anlamda gerçekleştirdiklerini ifade etti.  Yetişkin Engellilere yönelik olarak; el sanatları, pastacılık, İngilizce, resim, drama kursları  açtıklarını ve kursların ilgi gördüğünü proje ile engelli yetişkin bireylere yeni beceriler kazandırmayı  ve o becerilerini  üretime dönüştürmeyi sağlamalarını amaçlanmaktadır. Kursları tamamlayıp ürettikleriyle kendi harçlıklarını kazananların da olduğunu belirtti.

Kadıköy  Halk  Eğitim Merkezi ve Akşam Sanat Okulu Müdürlüğü bünyesinde geçen yıl açılan 6 kursta 69 engelli kursiyerin eğitim gördüğünü, işaret dili kurslarından da 171 kursiyerin yararlandığını söyledi.  Proje ile öğretmenler Almanya'da  yetişkin eğitimi kurumlarında engellilere yönelik verilen eğitim programlarını ve yetişkinlere yönelik yapılan farklı çalışmaları yerinde görme ve inceleme olanağını bulacak. 

16-11-201716-11-201716-11-201716-11-201716-11-201716-11-2017

Paylaş Facebook  Paylaş twitter  Paylaş google  Paylaş linkedin
Yayın: 16.11.2017 - Güncelleme: 15.01.2020 13:38 - Görüntülenme: 1556
  Beğen | 4  kişi beğendi