T.C. Mİllî Eğİtİm BakanlIğI
İSTANBUL / KADIKÖY - Kadıköy Halk Eğitimi Merkezi

KADIKÖY HALK EĞİTİM MERKEZİ HALK DANSLARI EKİBİNİN KAFKASYA´YI DANS VE MÜZİKLE BİRLEŞTİREN PROJESİ

KADIKÖY HALK EĞİTİM MERKEZİ HALK DANSLARI EKİBİNİN KAFKASYA'YI DANS VE MÜZİKLE BİRLEŞTİREN PROJESİ "KAFKASYA" NIN CANLI SAHNE PERFORMANSI 27 ŞUBAT 2017 TARİHİNDE KADIKÖY KAYMAKAMI TUNCAY SONEL'İN KATILIMIYLA KOZYATAĞI KÜLTÜR MERKEZİ'NDE GERÇEKLEŞTİRİLDİ.

 

Kadıköy Kaymakamı Tuncay SONEL'in katılımıyla gerçekleştirilen program izleyenlerden tam not aldı.  Belediye başkan yardımcıları Mehmet ŞENGÜN, İ. Başar NECİPOĞLU, Kadıköy Nüfus Müdürü Nebahat ÖZDEMİR, İl Milli Eğitim Şube Müdürü Neşe VURAL, İlçe Milli Eğitim Şube müdürü Hacı Hasan KOZAN ve çok sayıda kurum müdürünün katılımıyla Kozyatağı Kültür Merkezi'nde gerçekleştirilen programda 14 canlı müzisyen eşliğinde Kadıköy Halk Eğitim Merkezi'nin 85 Halk oyunları kursiyerin 2 saat süren canlı performansları seyirciler tarafından ayakta alkışlandı.

 

İzleyiciler; 85 Dansçı, 14 Sanatçı Müzisyen eşliğinde Kars, Bakü, Batum, Tiflis, Ahıska, Çerkez, Çeçen, Dağıstan Halk Danslarından oluşan görselliği yüksek bir sahne performansı izlediler. 

 

Kafkasya yöresine ait ikramlarla başlayan gösteri;

Kadında: Sadakat, zarafetin, inceliğin, geleceğin ve özgürlüğün 

Erkekte: Asalet, sertliğin, yiğitliğin, sahiplenmenin, cesaret ve yılmazlığın 

Kadının ve erkeğin; görünen ve yansıyan bu özelliklerinin dansların her anında estetiği, sertliği ve seriliğiyle kendini gösterdiği muhteşem danslar geceye damgasını vurdu. 

 

Gecenin sonunda kurum müdürü Hülya NARSAP eğitmenler Okay DEDE ve İhsan DERELİ nezninde tüm öğretmenlere Gürcistan'dan bu program için özel olarak geceye katılan müzisyenler Davit Galanze, Giga Lolashvili ve Zurab Tarieladze'ye ve her biri farklı mesleklerde çalıştıkları halde amatör bir ruhla böylesine profesyonel bir gösteriyi hayata geçiren tüm kursiyerlere teşekkür etti.

 

Gece Kadıköy Kaymakamı Tuncay SONEL'in öğretmen ve kursiyerleri tebrikleriyle son buldu.

 

 

Paylaş Facebook  Paylaş twitter  Paylaş google  Paylaş linkedin
Yayın: 02.03.2017 - Güncelleme: 15.06.2020 10:15 - Görüntülenme: 4932
  Beğen | 0  kişi beğendi