T.C. Mİllî Eğİtİm BakanlIğI
İSTANBUL / KADIKÖY - Kadıköy Halk Eğitimi Merkezi

Kadıköy Halk Eğitimi Merkezi

Telefon
(0216) 336 1200
Belgegeçer
(0216) 345 6717
WEB
https://kadikoyhem.meb.k12.tr
Adres
Geçici Hizmet Binamız ZÜHTÜPAŞA MAH. RECEP PEKER CAD. İBRAHİM ÖKTEM ANAOKULU KADIKÖY / İSTANBUL, Merkez Geçici Olarak Kapalı.
Vizyon
Yetişkin eğitimi bir lüks ya da insan yaşamının kısa bir dönemi ile ilgili olarak değil ulusal gereklilik ve vatandaş olmanın ayrılmaz bir parçası olarak, hem evrensel hem de yaşam boyu süren bir olay olarak görülmelidir. İyi desteklenen ulusal çapta bir yetişkin eğitimi tüm çağdaş toplumlarda sosyal, ekonomik, kültürel nedenlerle ana politika gereği haline gelmiştir.
Dinamik bir yetişkin eğitimi; özetle “HERKES İÇİN HER YERDE EĞİTİM” düşüncesinden yola çıkılarak kişinin günlük yaşamını kolaylaştırmanın yanı sıra bilgi ve beceri kazandıran bir eğitim olmalıdır.
Misyon
Kadıköy Halk Eğitimi Merkezi kurulduğu günden bu yana her yıl artan kurs ve kursiyer sayısı ile çağdaş gelişmeyi iyi yorumlayan, ulusal onurumuzu her alanda ön plana çıkaran Cumhuriyetimizin kurucusu ulu önder Atatürk’ ün izinde milli, çağdaş bir eğitim politikası izlemiş, binlerce genci meslek sahibi ederek, tüketici olmaktan kurtarıp, üretici olmaya yönlendirmiş ayrıca boş zamanlarını iyi değerlendirerek her zaman laik, demokratik, çağdaş bireyler yetiştirmeyi hedeflemiştir.
Başarılar
Türk Halk Dansları ; Dünya İkincisi 2000
Kafkas Halk Dansları ; Türkiye İkincisi 2009
Silivri Yöresi Halk Oyunları ; Bölge Birincisi 1999
Fethiye Yöresi Halk Oyunları ; İstanbul İkincisi 2008

Türk Halk Müziği Koro ; Türkiye Birincisi 2007
Solo saz ; Türkiye Birincisi 2007
Solo ses ; Türkiye Birincisi 2007
En iyi koro şefi; 2007

El Nakışları ; Türkiye Birincisi 2009
El Nakışları ; Türkiye Üçüncüsü 2010
Girişimcilikte Önce Kadın Projesi ;Türkiye Mansiyon (Seramik)2016
Halk Oyunları ; Türkiye´yi yurt dışında temsil eden en iyi yetişkin ekip (CIOFF) 2017
Eğitimde Yenilikçilik Ödülleri ; Türkiye Birincisi (Bahçe Akademisi Hayat Boyu Eğitim Projesi-Proje Ortağı) 2017

Spor; Basketbol U-10 Kategorisi Şampiyonu 2018

Müzik; Bulgaristan da düzenlenen Uluslararası" Internetional Youth Festival of Arts “The Muses” yarışmasında ikincilik ödülü 2018

Girişimçilikte Önce Kadın ; Türkiye - İnnovasyon ödülü (Giyim) 2019

İstanbul Milli Eğitim Müdürlüğü Kompozisyon Yarışması (2021)

Dijital Benim İşim Projesi; Juri Özel Ödülü (2021)
Derslik :12
Atölye-İşlik :14
Konferans Salonu :1
Toplantı Salonu :1
Spor Salonu :1
BT Sınıfı :3
Müzik Sınıfı :1
Resim Sınıfı :1
Kütüphane :1
Kütüphane Kitap Sayısı :3989
Otopark:1
Öğretim Şekli :Tam gün tam yıl
Saatler
Isınma
Doğalgaz
Bağlantı
Yok
Yabancı Dil
Pansiyon Bilgileri
Ulaşım
Söğütlü Çeşme Cd ve Gen. Asım Gündüz Cd (Bahariye Cd.) üzerinden yürüyerek (900 m - 13 dk.) ya da Kadıköy Rıhtımdan Tramvaya binerek Ziraat Bankasının olduğu durakta inip, merkezimize ulaşabilirsiniz.
Servis Bilgisi
Yerleşim Yeri
İl/İlçe Merkezine Uzaklık
ilçe Merkezine 900 m
Kontenjan Bilgileri
Sportif Etkinlikler
-2018 Basketbol Ligi U-10 Kategorisine katılım.
-2019 100. Yıl 19 Mayıs Atatürk Kupası
TENİS TURNUVALARINDA ALINAN DERECELER
-------------------------------------
-2019 Kadıköy Belediyesi Koşuyolu Cup Tek Kadınlar 1.liği
-2019 İstanbul Büyükşehir Belediyesi Maltepe sahil sonbahar Tenis turnuvası tek kadınlar 1.liği
-2020 Türkiye Tenis Federasyonu Şengör turnuva Yen´i başlayan kadınlar 1.liği
-------------------------------------
Emine BENLİCAN
-2017 Kadıköy Belediyesi Koşuyolu Cup Mix 1.lik
- Kadıköy Belediyesi Koşuyolu Cup Mix 3.lük
- Kadıköy Belediyesi Koşuyolu Cup Tek kadınlar 3.lük
-2020 Türkiye Tenis Federasyonu GTA Yeni başlayan tek kadınlar 2.liği
-------------------------------------
-2019 İBB Maltepe Tenis Turnuvası çift kadınlar 1. liği
- İBB Maltepe Tenis Turnuvası tek kadınlar 2.liği
----------------------------------
- 2019 Kadıköy Belediyesi Koşuyolu Cup Mix 1.lik
-----------------------------------
- Kadıköy Belediyesi Koşuyolu Cup Tek erkek 3.lüğü
- 2019 İBB Maltepe Sahil tenis Turnuvası tek erkek 3.lüğü
-------------------------------------
-2019 Kadıköy Belediyesi Koşuyolu Cup tek kadınlar 2.liği
Bilimsel Etkinlikler
TEKNOFEST 2019 İstanbul Havacılık, Uzay ve Teknoloji Fuarına katılım.
Proje Çalışmaları
PROJELERİMİZ
1.2015-2016 Hayat Boyu Öğrenme Genel Müdürlüğü, Vodafon Vakfı ve Türkiye Bilişim “Girişimcilikte Önce Kadın” projesin de kurumumuz pilot kurum olarak yer almış ve seramik alanından kursiyerimiz ulusal proje yarışmasında mansiyon almaya hak kazanmıştır.
2. 2015 "Anadolu´dan Çanakkale´ye 1915" Çanakkale Zaferi 100. yılı projesi Karma Sergi ve 80 Halk Oyunları kursiyerimizin katılımıyla gerçekleştirilen sahne performansı, Cemal Reşit Rey Konser Salonunda ve çeşitli platformlarda sergilenmiştir.
3. 2015 Tüm alanlarımızın ve kursiyerlerimizin katılımıyla yaşadığımız İli kursiyerlerimizin tanıması, araştırması amacıyla gerçekleştirilen "Yedi Tepe, Yedi Renk İstanbul" sergi ve sahne etkinlikleri projesi.
4. 2016 “Yetişkin Eğitiminde Avrupa’ya Yetişmek İçin” Almanya, İspanya, Macaristan, İtalya ile AB K1 Erasmus+ Personel Hareketliliği, proje ortağı
5. 2016 “Yetişkinlerde İngilizce Öğretiminde Yeni Metot ve Yaklaşımlar” İngiltere-Oxford Üniversitesi ile AB K1 Erasmus+ Personel Hareketliliği.
6. "Sırdan Sırmaya, Selçuklu ve Mevlana" Projesi, Milli Saraylar İdaresi işbirliği ile Beyler Beyi Sarayı´n da gerçekleştirilmiştir.
7. 2016 Anadolu Kadınlarının Hayatını ve Yaşamını konu alan proje ile Anadolu kadınlarının yaşamı tuvallere ve nakışlara yansıtıldı. 8 Mart Dünya Kadınlar Günününde "Anadolu Kadınları" sergisi gerçekleştirildi.
8. 2016 Tüm alanlarımızın ve kursiyerlerimizin katılımıyla gerçekleştirilen "Medeniyetlerin Kalbi Anadolu" sergi ve sahne etkinlikleri projesi.
9. 2017 “Bahçe Akademisi Hayat Boyu Eğitim Projesi” Bakırköy Adalet Anaokulu, Bakırköy Kadın Ceza İnfaz Kurumu ile proje ortağı, (Kurumumuz Bakanlık Ödülü almıştır)
10. 2017 "Hayat Boyu Kadıköy" yaşadığımız ilçenin kursiyerlerimiz tarafından tanınması, araştırılması ve tuvallere yansıtılması amacıyla gerçekleştirilen resim sergisi.
11. 2017 Tüm alanlarımızın ve kursiyerlerimizin katılımıyla gerçekleştirilen "Düğünümüz Var " sergi ve sahne etkinlikleri projesi.
12. 2018 “Hayat Boyu Engelli Dostu” Almanya ile AB K1 Erasmus+ Personel Hareketliliği.
13. 2018 “Suriyeli Mülteciler Uyum Programı” "Eğitim Karşılığı Nakit Destek Projesi" Almanya ve YUVA Derneği ile Suriyeli Mültecilere yönelik eğitimler düzenlenmesi.
14. 2018 “81 İl’de Kırk Yama Çalışması ile 15 Temmuz Halısı” Hayat Boyu Öğrenme Genel Müdürlüğü nezninde yapılan proje halısı Milli Eğitim Bakanlığı’n da sergilenmiştir.
15. 2018 "Çanakkale´den 15 Temmuz´ a" konulu proje ile tüm alanların katılımıyla Karma Sergi ve 51 Halk Oyunları kursiyerimizin katılımıyla gerçekleştirilen Çanakkale´den 15 Temmuz´ a kadar Türk Halkının mücadele gücünü anlatan "Destan Yazanların Hikayesi" konulu sahne performansı gerçekleştirildi.
16. 2018 "Umuda Işık Ol" Anadolu Denetimli Serbestlik Müdürlüğü ile yükümlülere yeni beceri ve alışkanlıklar kazandırmak üzerine temellendirilen projede yükümlülerin ebru kurslarına katılımı sağlanarak Anadolu Adliyesi´n de ve Kurumumuzda ürünlerinin sergilenmesi ile olumlu alışkanlıklara yönlendirilmeleri sağlanmıştır.
17. 2018 Tüm alanlarımızın ve kursiyerlerimizin katılımıyla gerçekleştirilen "Kafkaslardan Balkanlara Anadolu " sergi ve sahne etkinlikleri projesi. 18. 2019 “Ben de Varım” Özel Eğitim Gerektiren Öğrencilere yönelik olarak gerçekleştirilen “Eğitimde İyi Örneklerden Özgün Uygulamalara Proje Sergisi” final sunumuna kalmıştır.
19. 2019 Hayat Boyu Öğrenme Genel Müdürlüğü, Vodafon Vakfı ve Türkiye Bilişim Vakfı tarafından yürütülen “Ulusal-Girişimcilikte Önce Kadın” projesi kapsamında (Giyim Alanından Kursiyerimiz inovasyon ödülü almıştır)
20. 2019 “Sırdan Sırmaya Donanma-yı Hümayun” İstanbul Üniversitesi ile ortak olarak yürüttüğümüz projemiz “Eğitimde İyi Örneklerden Özgün Uygulamalara Proje Sergisi”n de saha ziyaretine kalmıştır.
21. 2019 “Üç Kuşak Bir Arada Sanatla Terapi” Validebağ Huzueevi, Nihat Işık İlkokulu ile birlikte yürütülen projemiz “Kadıköy’de Önceliğimiz Öğrencilerimiz” projesinde sergilenmeye değer görülmüştür.
22. 2019 "1 İlmek 1000 Yürek" Sosyal Sorumluluk Projesi ile örgü kurslarımıza devam eden kursiyerlerimiz ihtiyaç sahibi çocuklar için atkı ve şapka ördüler.
23. 2019 “Ağaçların Adları Projesi” İstanbul Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından kurumumuz beyaz bayrak ve sertifika almaya hak kazanmıştır.
24. 2019 “Öğretmeniyle Güzel İstanbul” İstanbul Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından yürütülen proje ile Öğretmenler Tiyatro grubumuz “Necati Beyi Görmek İstiyorum” isimli Tiyatro Oyununu hazırlamış ve sergilemiştir.
25. 2019 “Empati” İşaret Dili Kurslarımıza katılan Marmara Üniversitesi öğrencileri ile Dosteller İşitme Engelliler Okulu öğrencileri birlikte yapılan bir dizi çalışmayı hayata geçirmiştir, proje ile İstanbul Milli Eğitim Müdürlüğü Eğitimde İyi Örneklerden Özgün Uygulamalara Projesine katılım sağlanmıştır.
26. 2019 İz Bırakan İlk Türk Kadın Ressam” Kadıköy’de doğmuş ve büyümüş ilk Kadın ressam olma ünvanını taşıyan Mihri Müşfik Sultan’ın kursiyerlerimiz tarafından araştırılması ve anlatılması için geliştirilen projemizin sergisi, Dünya Kadınlar Günün´n de önemli kadın konuşmacıların söyleşileri ile birlikte sunuldu. Proje “Kadıköy’de Önceliğimiz Öğrencilerimiz” projesi kapsamında sergilenmeye değer görülmüştür.
27. 2019 "Atıkların Geri Kazanımı" projesi ile ülke çapında yürütülen "Sıfır Atık" projesine destek olunması ve kursiyerlerimizin çevre bilincinin arttırılması. Ellerinde var olan ürünleri mümkün olduğunca fazla kullandıktan sonra onları yeni materyallere dönüştürerek kullanmayı hedefleyen projeye tüm alanlarımız katılmıştır. Elde edilen ürünlerle sergi düzenlenmiştir.
28. 2019 Tüm alanlarımızın ve kursiyerlerimizin katılımıyla gerçekleştirilen "Bizim Kültürümüz, Bizim Değerlerimiz "sergi ve sahne etkinlikleri projesi.
29. 2019 “Ustalar Çırakları ile Buluşuyor” Hayat Boyu Öğrenme Genel Müdürlüğünün projesi, Kursiyerlerle birlikte Cam Köyü Ziyareti ile Devlet Sanatçısı Sertaç BAYRAKTAR´ın kursiyerlerle buluşturulması.
Kurum Bahçemizde düzenlenen Tokat Baskı “Hamamiye” Sergisi ile Devlet Sanatçısı Tahsin İSTENGEL’in kursiyerlerle buluşmaları sağlanmıştır.
30. 2020 “Çok Kültürlü Ortamlarda Güçlü İletişim ve Önyargısız Eğitim” Portekiz ile AB K1 Erasmus + Personel Hareketliliği projesi kapsamında göçmenlerin topluma uyum sorunlarının aza indirilmesi için eğitimler alınacak.
31. 2020 3. Yaş Üniversitesi” Kadıköy Kaymakamlığı, Sağlık Bilimleri Üniversitesi, İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü ile yürütülen proje ile 60 yaş üstü yetişkinlerin tekrar üniversiteli olmaları ve sağlıkları ve ilgi alanları üzerine eğitim almaları sağlanmıştır.
32. 2020 "Bir Işıkta Sen Yak" İstanbul Anadolu Denetimli Serbestlik Müdürlüğü, İstanbul Ticaret Odası, İstanbul Hazır Giyim ve Konfeksiyon İhracatçılar Birliği, İŞKUR, İstanbul Sanayi Odası, Adil Işık Grup ortaklığı ile yürütülen proje ile yükümlülere konfeksiyon eğitimi verilerek işe yerleştirilmeleri sağlanmaktadır.
33. 2020 “Yetişkinler İçin Dil Eğitimi Projesi- UNDP” Birleşmiş Milletler Kalkınma Programı Kapsamında Suriyeli Mültecilere Dil Eğitimleri Verilmesi.
34. 2020 "İkinci Bir Şans İçin Elele" Almanya ile AB Erasmus KA 1 Personel + Hareketliliği. " İstanbul Anadolu Denetimli Serbestlik Müdürlüğü ile ortak yer aldığımız bir projedir.
35. 2020 ‘’Yetişkin Eğitiminde Engelliler İçin Bütünleştirme Yoluyla Eğitim Uygulamalarının Güçlendirilmesi’’ Belçika ile AB Erasmus KA 1 Personel + Hareketliliği. Koordinatörü olduğumuz projemizde konsorsiyumun diğer üyeleri Eskişehir Odunpazarı Halk Eğitimi Merkezi ve Akşam Sanat Okulu ile Ankara Sürekli Eğitim Araştırma ve Danışma Derneği (SEADDER)’dir.
Yazdır