T.C. Mİllî Eğİtİm BakanlIğI
İSTANBUL / KADIKÖY - Kadıköy Halk Eğitimi Merkezi

"Anadolu´dan Çanakkale´ye programı" nı MEB Müsteşar Doç. Dr. Yusuf TEKİN´ de izledi.

Kadıköy Halk Eğitim Merkezi'nin  Çanakkale  Zaferi'nin 100. Onur yılı dolayısı ile hazırladığı "Anadolu'dan Çanakkale'ye 1915"  programı  01 Nisan 2015  tarihinde  Kozyatağı Kültür Merkezi'nde gerçekleştirildi.

Kadıköy Halk Eğitim Merkezi'nin  Çanakkale  Zaferi'nin 100. Onur yılı dolayısı ile hazırladığı "Anadolu'dan Çanakkale'ye 1915"  programı  01 Nisan 2015 tarihinde  Kozyatağı Kültür Merkezi'nde gerçekleştirildi.  Kadıköy kaymakamı Birol Kurubal ve İlçe Milli Eğitim Müdürü, Ömer Yahşi'nin ev sahipliğini yaptığı program MEB Müsteşarı  Doç. Dr. Yusuf TEKİN´in katılımıyla Kozyatağı Kültür Merkezi'nde Milli Eğitim yöneticileriyle buluştu.

Kadıköy Halk Eğitim Merkezi müdürü, Hülya NARSAP, 18 Mart 2015 tarihi bir asır önce olağan üstü kuvvetli düşman güçlerine karşı kazanılmış Çanakkale Zaferi´nin 100 yıl dönümüdür. Çanakkale Zaferinin 100. onur yılında, olağan üstü bir savaş gücüne karşı elde edilen büyük zaferin gururunu halen yaşamaktayız. Çanakkale Zaferi, toplumumuzun milli ve manevi değerlere bağlılığının en güzel örneklerinden birisidir.

Çanakkale Zaferi´nin 100. yılında bu zaferin genç nesillere her boyutuyla anlatılması, tarih bilinci ve kimlik duygusunun güçlendirilmesi amaçlanmaktadır.

 

Öğretmenlerimizle birlikte, Çanakkale Zaferi´ni konu alanilgili kaynaklar incelendikten sonra, savaş yıllarını konu alan bir koreografi geliştirildi. Çanakkale Zaferi 17 farklı sahne ile canlandırıldı. Senaryo Çanakkale Savaşları'nın tümünü kapsayacak şekilde hazırlandı. Danslar ve tiyatral anlatımın yanı sıra, sinevizyon görseliyle desteklendi. Bu gösteride, Anadolu ve Rumeli'den insanlarımızın bölge bölge askere alınışları, ordu'da savaş öncesi talimleri ve savaşta yaşananlar en iyi şekilde kompoze edilmiştir. Bilinen Çanakkale Savaşı destanlarının her birine değinilmiştir.  Bunun yanı sıra, ANZAK tarafının da savaşa gelişi, talimleri, her iki grubun cephede karşılaşmalarına ayrıca değinilmiştir. Sahnede aynı anda 80 halk oyunları kursiyeri ve halk eğitim merkezi öğretmenleri görev almıştır.

 

Program şimdiye kadar yaklaşık 3000 kişiye ulaşmıştır. Projenin sergilenmesi için farklı şehirlerden ve yurt dışından teklifler almaktayız.  Projenin Çanakkale Zaferi'nin 100. Yılında daha geniş kitlelere ulaşabilmesi adına ulusal ve uluslar arası boyutta görüşmelerin devam ettiğini ifade etti.

18mart18mart18mart18mart

 



 


Paylaş Facebook  Paylaş twitter  Paylaş google  Paylaş linkedin
Yayın: 05.04.2015 - Güncelleme: 17.01.2020 09:11 - Görüntülenme: 5718
  Beğen | 0  kişi beğendi