T.C. Mİllî Eğİtİm BakanlIğI
İSTANBUL / KADIKÖY - Kadıköy Halk Eğitimi Merkezi

AB KA1 Personel Hareketliliği TR01-KA104-072220 nolu "İKİNCİ ŞANS İÇİN EL ELE" Proje Yaygınlaştırma Programı 23 Haziran 2022 tarihinde Kadıköy Halk Eğitimi Merkezi'n de tüm ortakların katılımıyla gerçekleştirildi.

AB KA1 Personel Hareketliliği TR01-KA104-072220 nolu "İKİNCİ ŞANS İÇİN EL ELE" Proje Yaygınlaştırma Programı 23 Haziran 2022 tarihinde  Kadıköy Halk Eğitimi Merkezi'n de tüm ortakların katılımıyla yapıldı.

 

Programda  - 20 katılımcıyla İstanbul Anadolu Denetimli Serbestlik Müdürlüğü Koordinesinde, Kadıköy Halk Eğitimi Merkezi ve Maltepe Ceza İnfaz Kurumu ortaklığı ile 11-17 Mayıs 2022 tarihleri arasında Avusturya-Viyana'da gerçekleştirilen eğitim konuları hakkında katılımcılar bilgilendirildi.

 

Proje Kazanımları sunumunu; İstanbul Anadolu Denetimli Serbestlik Uzmanı-Sosyolog Bahar KUL, Kadıköy Halk Eğitimi Merkezi Müdürü Hülya NARSAP, İstanbul Anadolu Denetimli Serbestlik Uzmanı-Sosyolog Fatma KOÇKAYA birlikte gerçekleştirdiler.

 

 

Kadıköy Halk Eğitimi Merkezi Müdürü Hülya NARSAP;  Konuşmasına başlarken. Avrupa Birliği ve Türkiye Ulusal Ajansı tarafından ayrılan bütçe ile kurumlardan belirli sayıda kişilerin yaralanması mümkün olabiliyor. Bu nedenle proje sonrası yapılan yaygınlaştırma ve paylaşım faaliyetleri kazanımların daha geniş kesimlere ulaştırılmasına fayda sağlıyor. Bugün düzenlediğimiz bu etkinliğin verimli olacağına inanıyoruz dedi. Her proje bir ihtiyaçtan doğar bizim projemizde Denetimli Serbestlik Müdürlüğünde derse giren öğretmenlerimizin ve Denetimli Serbestlik Müdürlüğü personellerinin ihtiyaçlarından doğdu. Yükümlülerin yaşadıkları iletişim problemleri, toplum tarafından kabul edilmelerini etkileyen faktörler düşünüldüğünde iletişim ve drama becerilerinin geliştirilmesinin önem arz ettiğine karar verdik ve buradan yola çıkarak bu projeyi yazdık ve gerçekleştirdik dedi.

 

Beş gün boyunca Viyana'da gerçekleştirilen program İstanbul'da faaliyet gösteren Halk Eğitimi Merkezi öğretmenleri, kurum öğretmenleri ve proje ortaklarından gelen katılımcılarla paylaşıldı. 

 

Viyana'da beş gün boyunca yapılan tüm çalışmalar katılımcılarla paylaşıldı.

 

Konu başlıkları şu şekildeydi:

Yükümlülerle çalışan ve derse giren öğretmen ve personelin faydalanabileceği; Yaratıcı Drama ve İletişim Becerilerini Geliştirme çalışmaları. 

Türkiye ve Avrupa Denetimli Serbestlik Sistemlerinin Karşılaştırması. 

Avusturya'da Denetimli Serbestlik Uygulaması yapılan bireylerde suçlu psikolojisi ve karşılaşılan iletişim problemleri, bireylerin topluma adaptasyonu ile ilgili yapılan çalışmalar. Avusturya'da Denetimli Serbestlik sonrası toplumun bireyi kabulünü etkileyen faktörler. Kurum çalışanlarının ve eğitmenlerin "Denetimli Serbestlik" bireylerinin topluma adaptasyonundaki yeri ve etkileri. Avusturya'da suçu önleme çalışmaları.Ceza İnfaz Kurumlarındaki eğitim ortamları.

 

Program sonunda Koordinatör Kurum Anadolu Serbestlik Müdürü Seviyya SANCIı'ya projenin yazım safhalarında büyük emeği olan Halk Eğitimi Merkezi öğretmeni Sevgi CİVAŞ'a teşekkür edilerek tüm katılımcılar sahneye çağrıldı.

İstanbul Anadolu Denetimli Serbestlik Müdürü Seviyya SANCI; Böylesine anlamlı bir projeyi gerçekleştirmekten dolayı çok mutlu olduklarını, kazanılan bilgilerin sahada çok işe yarayacağını ifade ederek sunumu yapanlara teşekkür etti.

24-06-202224-06-202224-06-202224-06-202224-06-202224-06-202224-06-2022

Paylaş Facebook  Paylaş twitter  Paylaş google  Paylaş linkedin
Yayın: 24.06.2022 - Güncelleme: 24.06.2022 14:21 - Görüntülenme: 453
  Beğen | 1  kişi beğendi