Şbt

Kadıköy Kaymakamımız Muhittin Pamuk, Kadıköy İlçe Milli Eğitim Müdürümüz Sadık Aslan ile birlikte deprem bölgesine yardımcı olmak üzere gönüllü olarak battaniye, tulum ve nevresim üreten öğretmen ve kursiyerlerimize teşekkür ziyaretinde bulunarak çalışmaları yerinde incelediler

Şbt

Giyim Bölümü Kursiyerlerimizle deprem bölgesinde mağduriyet yaşayan yurttaşlarımız için battaniye, tulum ve nevresimler dikiyoruz.

Şbt

Deprem Bölgesine Ulaştırılmak üzere yardımlara destek veren öğretmenlerimize, değerli kursiyerlerimize ve tüm hayırseverlere yürekten teşekkür ediyoruz.

Ock

"Active Citizenship in the New Homeland/ ACT-NEW HOME"  Projesinin 2. TPM toplantısının birinci gününde proje ortaklarımız ile ( Türkiye, Fransa, Portekiz, Estonya, Romanya, Yunanistan) yaptığımız Masa Başı Araştırma ve Odak Grup çalışmalarının  veri analizleri paylaşıldı. Ortaklar topladıkları verileri bize aktardılar.

Ock

Bakanlığımızın "Şarkılar Bizi Söyler, Biz de Şarkı Söyleriz" projesi kapsamında düzenlenen konserimiz İl Milli Eğitim Müdür Yardımcısı Engin Boyraz ve İlçe Şube Müdürü Mehmet Tüzen'in katılımıyla gerçekleşti. Konserin misafir sanatçısı olarak değerli bestakarımız Hüsnü Üstün kursiyerlerimizle birlikte sahne aldı.

Ock

AB-KA 2 Erasmus Plus, Yetişkin Eğitiminde İşbirliği Ortaklıkları " Yeni Vatanda Aktif Vatandaşlık" projesinin  2.  toplantısı Fransa- Pau'da  gerçekleşti. Proje ile ortaklar tarafından göçmenlerin bulundukları ülkede yaşamlarını kolaylaştıracak  bir web sitesi geliştirilecek.

AB KA-2 "Yeni Vatanda Aktif Vatandaşlık" projesinin  2.  toplantısı Fransa- Pau'da  gerçekleşti. Kadıköy Halk Eğitimi Merkezi'nin ortağı olduğu AB-KA 2 Erasmus Plus, Yetişkin Eğitiminde İşbirliği Ortaklıkları "Yeni Vatanda Aktif Vatandaşlık" projesinin  2.  toplantısı Fransa- Pau'da  gerçekleşti. Proje ile ortaklar tarafından göçmenlerin bulundukları ülkede yaşamlarını kolaylaştıracak  bir web sitesi geliştirilecek. "Active Citizenship in the New Homeland" kısaca ACT-NEW HOME  Projesinin Türkiye, Fransa, Portekiz, Estonya, Romanya, Yunanistan  ortakların katılımıyla gerçekleştirilen       2. TPM toplantısında proje ortakları kendi ülkelerinde göçmen konumunda bulunan kişilerle yaptıkları görüşme ve araştırma sonuçlarını paylaştılar. Böylece alandaki gerçek ihtiyacı tespit etmeye çalışılarak oluşturulacak web sitesinde yer alması gereken başlıklar üzerinde çalışmalarda bulundular.  2 yıl sürecek projede görev paylaşımları yapılarak, yeni çalışma planı hazırlandı. Göçmen ve sığınmacı konumundaki bireyler bulundukları ülkelerde dil, istihdam, sosyalleşememe, dışlanma vb pek çok sorunlar yaşamakta, bulundukları ülkenin işleyişi ve kuralları hakkında bilgi sahibi olmakta zorlanıyorlar. Durum böyle olunca kapasitelerini ortaya çıkarmakta ve kendilerini geliştirmekte zorlanıyorlar ve bulundukları ülkeye uyum sağlayamıyorlar. Kadıköy Halk Eğitimi Merkezi Müdürü Hülya Narsap; Milli Eğitim Bakanlığımız, Göç İdaresi ile ortak çalışmakta ülkemizde ikamet eden yabancı uyruklu vatandaşların oryantasyonu için SUYE- Sosyal Yaşam ve Uyum Eğitimlerini birlikte gerçekleştirmektedirler. Ayrıca merkezimizde 8 saatlik uyum kurslarına devam eden bireyleri öncelikle Türkçe Kurslarımıza yönlendirerek dil öğrenmelerini sağlıyor sonrasında meslek kurslarına devam etmelerine yardımcı oluyoruz. Bu şekilde güzel geri dönüşler oluyor. "Yeni Vatanda Aktif Vatandaşlık" projesinin hazırlık safhalarında İstanbul'dan, Kadıköy Halk Eğitimi Merkezi olarak Marmara Üniversitesi ve Ankara, Çankaya- Başkent Halk Eğitimi Merkezi ile birlikte çalıştık. Amacımız ortak ülkelerde göçmenlerin yararlanabileceği ve aradıkları bazı konulara cevap bulabilecekleri bir web sitesi geliştirerek işlerini kolaylaştırmak ve aktif vatandaş olmalarını sağlamak.

Ock

Milli Eğitim Bakanlığımızın "Şarkılar Bizi Söyler, Biz de Şarkı Söyleriz" projesi kapsamında 13 Ocak Akşamı Pırlanta Korosunun düzenlediği konserimiz İstanbul Milli Eğitim Müdürlüğü adına, İl Milli Eğitim Müdürümüz adına Şube Müdürü Leyla Bostan'ın katılımıyla gerçekleşti.

Bakanlığımızın "Şarkılar Bizi Söyler, Biz de Şarkı Söyleriz" Projesi kapsamında  muhteşem bir konser veren koromuz, belirlenen bir il de Türkiye'den tüm Halk Eğitimi Merkezlerinin katılımıyla ve 15.000 kursiyerle gerçekleştirilerek  final konserine katılacak.

Ock

Kadıköy Belediyesi'nin Kadıköylü yetişkinlere kurs açılması için Kadıköy Halk Eğitimi Merkezi'ne tahsis ettiği binalardaki kurslarımız Merkez Müdürümüz  Hülya Narsap ve kurslardan sorumlu Müdür Yardımcısı tarafından ziyaret edilerek yerinde incelemekerde bulunuldu.

Ock

Muhtarlara yönelik Aile Eğitimi Kursumuzun açılışı; Kadıköy Kaymakamımız Muhittin Pamuk ve HBÖ sorumlu Şube Müdürümüz A. Ümit Serdar Öncel'in  katılımıyla yapıldı.

Ock

Milli Eğitim Bakanlığımızın "Şarkılar Bizi Söyler, Biz de Şarkı Söyleriz" projesi kapsamında 2. Konserimiz 11 Ocak Akşamı İstanbul Milli Eğitim Müdürlüğü adına, İl Milli Eğitim Müdür Yardımcımız İrfan Zeki Er'in katılımıyla gerçekleşti.

Ock

Muhtarlara yönelik Aile Eğitimi Kursumuzun açılışı; Sayın Kaymakamımız Muhittin PAMUK ve HBÖ sorumlu Şube Müdürümüz A. Ümit Serdar Öncel'in  katılımıyla yapıldı.

Kocaeli Üniversitesi Ali Özbay Meslek Yüksek Okulu,

Seramik ve Cam Tasarımı Bölümü öğrencileri Merkezimizi ziyaret etti.